Boëtius blij met ‘ideale transfer’ naar FC Basel

Feyenoord is er in geslaagd om Jean-Paul Boëtius voor 2,5 miljoen euro te verkopen aan FC Basel. De buitenspeler had geen toekomst meer bij de Rotterdammers nadat hij een contractverlening naast zich neer had gelegd. Boëtius is blij met zijn overstap naar de Zwitserse topclub en hoopt hier weer uit de neerwaartse spiraal te komen waarin hij afgelopen seizoen is beland. 

‘Dit is voor mij de ideale stap. Mijn tijd bij Feyenoord is niet gelopen zoals ik had verwacht. Toen ik mijn debuut maakte tegen Ajax dacht ik niet dat ik nu naar Basel zou gaan. Maar zo loopt het soms in de voetballerij,’ zegt de technicus in gesprek met het AD.

‘Het laatste jaar zat ik bij Feyenoord vaak op de bank en belandde ik in een neerwaartse spiraal.  Er was wel veel interesse vanuit de grote voetballanden, maar bij Basel heb ik denk ik het meeste perspectief. Ze spelen vaak Europees en de kans op speeltijd is hier het grootst,’ vervolgt de buitenspeler die vorig jaar nog in de voorselectie zat voor het WK in Brazilië. Boëtius spreekt geen kwaad woord over de nieuwe trainer Giovanni van Bronckhorst. ‘De trainer moet naar de toekomst kijken. Ik had een aflopend contract en iedereen kijk naar zijn eigen belang. Het is jammer dat ik wegga, maar Feyenoord zal altijd mijn club blijven.’

Praat Mee!