Robben liet oefentrip bewust lopen: ‘Ik moest aan mijzelf denken’

Arjen Robben liet de commerciële oefentrip van Bayern München naar China aan zich voorbij gaan. De vedette van de Duitse topclub en het Nederlands elftal koos bewust voor zichzelf en lijkt daar nu de vruchten van te plukken. ‘Ik voel mij topfit’.

‘De ervaring van zoveel jaar topvoetbal spelen speelt mee in mijn beslissing. De trip naar China is natuurlijk voor commerciële doeleinden en op dat moment moest ik gewoon aan mijzelf denken,’ zo legt de buitenspeler uit aan De Telegraaf. Meerdere media schreven dat Robben geblesseerd was geraakt en daarom moest afhaken voor de reis. ‘Ik heb wel een hoop rare dingen gelezen, ik zou geblesseerd zijn geraakt maar dat is onzin.’

‘Ik heb bewust voor mijzelf gekozen. Ik wilde aan de basis werken en een hele goede opbouw hebben voor de rest van het seizoen. Daar ga ik van profiteren. Ik heb in die week waarin het team in China verbleef keihard getraind. Daardoor kon ik goed aansluiten bij de groep,’ vervolgt de 86-voudig international.

Vorig seizoen moest de dribbelaar de laatste maanden van het seizoen missen door een blessure, hierin verloren zijn ploeggenoten onder meer de Duitse beker en verloren zij kansloos in de halve finale van de Champions League van de uiteindelijke winnaar FC Barcelona. ‘Als je topfit bent en normaal in je rite zit, kan je gewoon mee. Maar mijn situatie was door het einde van vorig seizoen anders. Ik kwam terug van twee blessures en een vakantie. Ik had die tijd nodig om aan mijzelf te werken,’ verklaart Robben.

Praat Mee!