‘Van Gaal zorgt voor ophef bij United na lange terugreis’

Louis van Gaal houdt de gemoederen flink bezig in Engeland. De manager van Manchester United keerde vorige week met zijn selectie terug van een zwaar trainingskamp in Amerika. Bij aankomst op het vliegveld van Manchester liet Van Gaal zijn spelers echter niet los. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal had nog een uitlooptraining in de planning staan, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Volgens Manchester Evening News kwamen een aantal spelers in opstand tegen Van Gaal, maar daar had de 63-jarige Amsterdammer geen boodschap aan. Van Gaal gaf al zijn spelers het bevel om in de bus richting Carrington te stappen, het trainingscomplex van United. Daar werd de spelersgroep onderwerpen aan een reeks rek- en strekoefeningen, voordat ze eindelijk naar huis mochten gaan.

Het is overigens niet de eerste keer dat Van Gaal zijn spelers na een lange vlucht de spieren laat strekken. Vlak na zijn aantreden als trainer van Manchester United stuurde Van Gaal zijn spelers het strand van Santa Monica op, nadat ze een 12-uur durende vlucht van Manchester naar Los Angels in de benen hadden. (Foto: Paul Blank, Wiki Commons)

Praat Mee!