R. de Boer over Hansie Hansie: ‘Hij speelt een rol’

Ronald de Boer is geen fan van Hans Kraaij Jr. Aan tafel bij het praatprogramma Jinek legde de kersverse SBS6-analist haarfijn uit waarom Kraaij Jr, die jarenlang oefeninterlands van het Nederlands elftal presenteerde, niet aan de slag mag als presentator bij het Champions League-voetbal. ‘Hij speelt een soort rol, die Hans.’

‘En ik denk dat hij zich daar nu op heeft verkeken’, gaat De Boer verder. De broer van succestrainer Frank ziet Hansie Hansie dan ook geregeld ‘gek doen’ bij het programma Voetbal International. ‘Mensen zien hem met jasjes gooien en gek doen aan tafel . Nu moeten we hem serieus gaan nemen en ik denk dat hij dat heeft onderschat. Het is triest want hij is natuurlijk een vakman.

Van Peperstraten is iets milder in zijn oordeel over Kraaij Jr. ‘Hans had een andere functie die wij (Jan Joost van Gangelen en Van Peperstraten zelf, red.) nu hebben. Wij gaan vanuit de studio presenteren, dus die rol was voor Hans sowieso niet weggelegd. Hij was de reporter langs het veld.

Afgelopen woensdag was de Champions League voor het eerst te zien bij de SBS, dat eerder de NOS aftroefde in de strijd om de televisierechten. Van Peperstraten en De Boer verzorgden voor de presentatie en analyse. Dinsdag is het laatstgenoemde tweetal wederom te zien, bij de return van de op woensdag gespeelde voorronde Champions League-wedstrijd Rapid Wien – Ajax. In eigen huis verdedigd Ajax, waar Oranje-internationals Joël Veltman, Davy Klaassen en Jasper Cillessen hoogstwaarschijnlijk in de basiself starten, een 2-2 gelijkspel.

Praat Mee!