‘Van der Wiel op lijstje Manchester United’

Louis van Gaal is nog altijd niet uitgewinkeld. De manager van Manchester United gaf al ruim 100 miljoen euro uit aan Memphis Depay, Matteo Darmian, Sergio Romero, Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger, maar is na het vertrek van de Braziliaan Rafael nog op zoek naar een rechtsback. Volgens de Daily Mirror is Gregory van der Wiel een belangrijke kandidaat om die vacature in te vullen.

De rechtsachter van Paris Saint-Germain kreeg onlangs te horen dat hij uit mag kijken naar een nieuwe club. Afgelopen weekend zat Van der Wiel al niet meer bij de selectie voor de wedstrijd tegen Olympique Lyon in het kader van de Franse Super Cup. De 44-voudig Oranje-international moet in Manchester de concurrentie aangaan met dertienvoudig Italiaans international Darmian, die vorige maand voor 18 miljoen euro overkwam van Torino.

Concurrentiestrijd Oranje

Met het oog op het EK van volgend jaar zomer is het voor Van der Wiel van groot belang om aan spelen toe te komen. De rechtsbackpositie bij het Nederlands elftal werd onder de vorige bondscoach Guus Hiddink afwisselend ingevuld door Van der Wiel en Daryl Janmaat. Het is niet aannemelijk dat nu Danny Blind het voor het zeggen heeft, er heel veel gaat veranderen op die positie. De 54-jarige Zeeuw was als assistent immers ook al betrokken bij het selectiebeleid.

Als United daadwerkelijk werk gaat maken van de komst van Van der Wiel, dan zou hij de derde Nederlander worden in de spelersgroep van The Red Devils. Momenteel staan collega-international Daley Blind en Depay al onder contract bij de Engelse recordkampioen. (Foto: Instagram)

Praat Mee!