‘Van Gaal haalt woede Spaanse spelers op zijn hals met degradatie Valdés’

Dat Louis van Gaal met harde hand regeert bij Manchester United, ondervond Robin van Persie al in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ook Victor Valdés heeft het flink verbruid bij de oud-bondscoach van Oranje. Zonder enige vorm van communicatie is de Spaanse doelman gedegradeerd naar de kleedkamer van de beloften van United.

Die weinig respectvolle omgang met Valdés, die elf seizoenen lang de eerste keeper was van FC Barcelona, is niet in goede aarde gevallen bij de Spanjaarden in de selectie van Van Gaal. Onder meer Juan Mata en Ander Herrera zouden volgens The Daily Mail klaar zijn met de streken van de Nederlandse oefenmeester.

Aanleiding voor de actie van Van Gaal is een conflict dat hij heeft met Valdés. Vlak voordat United afreisde naar de Verenigde Staten voor een twee weken durende oefentrip, maakte de 63-jarige trainer bekend dat de twintigvoudig international van het Spaanse nationale team niet mee mocht vanwege een incident in het afgelopen seizoen. Valdés zou geweigerd hebben om mee te spelen met het beloftenelftal van United, maar daar is volgens de 33-jarige sluitpost geen sprake van.

Praat Mee!