Feyenoord doet VI-journalist in de ban

De selectie van Feyenoord wenst niet langer meer te praten met Martijn Krabbendam. De journalist van het weekblad Voetbal International werd afgelopen weekend geboycot door de spelersgroep van de Rotterdamse club. Krabbendam blijft desondanks gewoon aan als VI’s clubwatcher van Feyenoord. 

Op het YouTube-kanaal FC Afkicken legt de verslaggever uit waar het mis is gegaan. ‘Wat mij verweten wordt, is dat ik één keer slordig ben geweest in de aanpassingen van een interview. Die dingen worden van te voren altijd gelezen door de club en dan moeten er wat wijzigingen worden doorgevoerd. Eén andere keer heb ik een verkeerd citaat hergebruikt. Het is gebeurd en daar ben ik verantwoordelijk voor. Ik heb ook twee keer een interview niet na laten lezen en daarmee heb ik het mediaprotocol geschonden’, zegt Krabbendam.

‘De clubleiding heeft een aantal brieven verzonden naar de hoofdredactie, waarin ze aangaven dat ze ontevreden waren over de manier waarop ik mijn werk doe. Gelukkig was Voetbal International het daar absoluut niet mee eens. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk heb ik vervolgens nog een brief gekregen waarin stond dat de selectie niet meer met mij wilde praten.’

Dat alle banden met Krabbendam worden verbroken door Feyenoord, wil niet zeggen dat hij niet meer welkom is op de trainingen en tijdens wedstrijddagen. De spelers en de clubleiding zullen hem alleen niet meer te woord staan. ‘Ik vind het jammer dat het zo moet, maar ik kom sowieso wel aan mijn verhalen. Dat ik de spelers niet meer spreek, dat vind ik niet erg’, aldus Krabbendam.

Statement Feyenoord

Middels een verklaring op de eigen website heeft Feyenoord uitgelegd waarom de club heeft besloten om Krabbendam in de ban te doen. ‘Los van elkaar is zowel de voltallige selectie als directie van Feyenoord tot de conclusie gekomen dat er geen basis meer is voor samenwerking met Krabbendam na schendingen van afspraken en onjuiste publicaties in het tijdschrift VI, op de website van VI, via diens Twitter-account en tijdens media-optredens.’

‘De spelersgroep heeft de hoofdredactie van VI drie weken geleden, tijdens het trainingskamp in Oostenrijk, al van het besluit op de hoogte gesteld. De directie had de grieven en haar besluit al veel eerder kenbaar gemaakt, maar kreeg in een reactie van de hoofdredactie van VI te horen dat zij niet met Feyenoord in gesprek wilde gaan over de manier van werken van Krabbendam’, luidt het statement van de club.

Praat Mee!