‘Southampton brengt bod uit op Van Dijk’

Virgil van Dijk lijkt zich eindelijk op te mogen maken voor een vertrek naar de Premier League. Volgens de Daily Express heeft het Southampton van Ronald Koeman een bod van tien miljoen euro uitgebracht op de fysiek sterke centrale verdediger. 

The Saints maakten vorige week bekend dat Steven Caulker, eveneens een centrumverdediger, voor een jaar wordt gehuurd van Queens Park Rangers. Ondanks het aantrekken van de Engelsman lijkt Koeman nog altijd niet tevreden te zijn over zijn laatste linie, waar aanvoerder José Fonte en Maya Yoshida een koppeltje vormden tijdens de gewonnen Europa League-wedstrijd tegen Vitesse (3-0).

Van Dijk moet in Southampton de concurrentiestrijd in de achterhoede verder intensiveren. De 24-jarige speler van Celtic heeft meerdere malen aangegeven graag te willen verkassen naar Engeland. De Schotse topclub wil Van Dijk het liefst bij de selectie houden tijdens de voorronde van de Champions League, maar de clubleiding beseft ook dat de Nederlander uitkijkt naar een nieuwe uitdaging.

Praat Mee!