Van der Vaart haakt geblesseerd af tijdens training Betis

Rafael van der Vaart heeft dinsdagochtend tijdens de training van Real Betis een blessure opgelopen aan zijn rechterenkel. De Oranje-international moest daardoor vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Op het eerste oog ziet het er niet best uit voor Van der Vaart, die met een van pijn vertrokken gezicht het trainingsveld verliet.

De van Hamburger SV overgekomen middenvelder liep zijn blessure op tijdens een duel met ploeggenoot Álex Martínez, waarna hij meteen naar zijn rechterenkel greep. Wat de precieze ernst van de blessure is, moet blijken uit onderzoek in het ziekenhuis.

Voor Van der Vaart is het hoe dan ook een flinke domper. Hij hoopte bij Betis een nieuwe start te kunnen maken, nadat hij vorig seizoen een uitermate teleurstellend jaar meemaakte bij HSV. De Noord-Duitse club besloot het aflopende contract van de 32-jarige Nederlander niet te verlengen. Ajax probeerde Van der Vaart vervolgens te verleiden tot een terugkeer naar Amsterdam, maar hij besloot uiteindelijk een driejarig contract te tekenen in Sevilla.


photo credit: kaddyyy via photopin cc

Praat Mee!