‘Depay is snel, sterk en lijkt een goede afmaker te zijn’

Waar in Nederland de ene na de andere competitiewedstrijd wordt afgelast wegens de aangekondigde stakingen van de politie, beginnen ze in Engeland komend weekend gewoon aan een nieuw seizoen. Meerdere Oranje-internationals kunnen zaterdag en zondag hun debuut maken in de Premier League, waaronder ook Memphis Depay. De 21-jarige aanvaller van Manchester United deed gelijk van zich spreken in de voorbereiding, en dat is ook Bryan Robson niet ontgaan.

De voormalige middenvelder van The Red Devils heeft veel vertrouwen in Depay, die zich vooral in de oefenwedstrijd tegen San Jose Earthquakes liet zien. De Nederlandse vleugelspits maakte daarin zijn eerste treffer als Mancunian. ‘Ze hebben met Memphis Depay een goede speler binnengehaald, maar de tijd zal het leren. Hij heeft mij in de voorbereiding erg overtuigd. Hij is snel, sterk en het lijkt erop dat hij een goede afmaker is’, spreekt Robson lovende woorden over Depay.

‘Voor zover ik het nu kan beoordelen, wordt hij een big plus voor United. Maar je kunt niet altijd conclusies trekken op basis van oefenwedstrijden’, blijft Robson enigszins terughoudend in gesprek met het Amerikaanse EPSN. Zaterdag krijgt Depay de kans om de oud-voetballer geheel voor zich te winnen, als United het Premier League-seizoen aftrapt met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Praat Mee!