Update | Elia voor twee jaar naar Feyenoord

De weg naar Feyenoord ligt helemaal open voor Eljero Elia. De 28-voudig international van het Nederlands elftal mag transfervrij vertrekken bij Werder Bremen en tekent mogelijk vandaag of uiterlijk morgen een tweejarig contract in De Kuip. Dat melden onder meer het Algemeen Dagblad en De Telegraaf woensdagmorgen.

Naar het voorbeeld van Graziano Pellè hoopt Elia in Rotterdam-Zuid zijn carrière nieuw leven in te blazen. De Hagenaar, die in de Eredivisie al uitkwam voor ADO Den Haag en FC Twente, kwam tijdens de tweede seizoenshelft van het vorige seizoen op huurbasis uit voor Southampton, dat een optie tot koop had op de rappe vleugelaanvaller. Daar maakte de club van Ronald Koeman echter geen gebruik van, omdat Engels international Jay Rodriquez deze zomer terugkeerde van een zware blessure.

Bij terugkomst in Duitsland kreeg Elia al snel te horen dat hij geen toekomst meer had bij Werder en dat hij uit mocht kijken naar een nieuwe club. Aanvankelijk hield de Duitse clubleiding de poot stijf en verlangde het enkele miljoenen voor de 28-jarige aanvaller, die nog een eenjarig contract heeft bij Werder. Dat schrikte veel clubs af om Elia vast te leggen. Er was wel interesse uit het Midden-Oosten, maar daar ging de voorkeur van Elia niet naar uit.

Medische keuring

Toen het vertrek van Jean-Paul Boëtius naar FC Basel naderde, besloot Feyenoord Elia te polsen voor een overgang. De gesprekken tussen speler en club lijken zich inmiddels in de afrondende fase te bevinden. Vandaag (woensdag) ondergaat Elia al een medische keuring, waarna hij zijn handtekening kan zetten onder een dienstverband bij Feyenoord. Mogelijk kan Giovanni van Bronckhorst dit weekend al een beroep doen op de rechtspoot, als Feyenoord de eerste competitiewedstrijd speelt tegen FC Utrecht.

Update 5 augustus 14.37 uur

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft woensdagmiddag bevestigd dat de club in onderhandeling is met Eljero Elia. ‘We zijn ermee bezig’, zei de voormalige Oranje-international tegen RTV Rijnmond. ‘Meer kan ik er niet over zeggen nu. Ik ben hier in Barendrecht voor de G-voetbaldag. De jongens en meisjes hier staan centraal. Benieuwd naar Elia? Ja, dat is iedereen.’

Update 5 augustus 19.41 uur

Eljero Elia speelt de komende twee seizoenen voor Feyenoord, zo meldt Voetbal International. De voormalige Oranje-international komt transfervrij over van Werder Bremen, waar hij geen rol van betekenis meer speelde. Elia moet in Rotterdam de naar FC Basel vertrokken Jean-Paul Boëtius opvolgen. Feyenoord wordt alweer de derde Nederlandse club van Elia. Hij stond eerder onder contract bij ADO Den Haag en FC Twente.

Praat Mee!