Update | Fer komt niet door medische keuring bij Sunderland

Leroy Fer meldt zich vandaag bij Sunderland om overeenstemming te bereiken over een eenjarig huurcontract. Volgens diverse media zou de 25-jarige Oranje-middenvelder dinsdagavond de medische keuring al hebben doorlopen.

Daarmee lijkt Fer op zijn wenken te worden bediend. De oud-speler van Feyenoord en FC Twente degradeerde vorig seizoen met Queens Park Rangers uit de Premier League, maar ziet het niet zitten om een jaar lang in de Championship te spelen. Fer zou daardoor ook het gevaar lopen uit beeld te raken bij het Nederlands elftal, waarmee hij volgend jaar zomer hoopt af te reizen naar het EK in Frankrijk.

In Sunderland komt Fer niet alleen trainer Dick Advocaat tegen, ook zijn collega-international Jeremain Lens en oud-Vitessenaar Patrick van Aanholt staan onder contract in Zuid-Engeland. Na twee jaar achtereen te zijn gedegradeerd uit de Premier League, zal Fer dit seizoen ongetwijfeld alles op alles willen zetten om dat te voorkomen met Sunderland. The Black Cats ontsnapten vorig seizoen op de voorlaatste speelronde aan degradatie, door knap een gelijkspel weg te slepen bij Arsenal.

Update 5 augustus 19.29 uur

Sunderland wordt niet de nieuwe club van Leroy Fer. De Nederlander kwam niet door de medische keuring, omdat hij momenteel kampt met een blessure. ‘Door een blessure is Leroy zeker een aantal weken niet direct inzetbaar. Sunderland wil hier niet op wachten’, verklaart Wasserman, het zaakwaarnemerskantoor waar Fer bij is aangesloten. ‘Zodoende hervat Leroy zijn training bij QPR.’

Praat Mee!