VIDEO | De Jong en Guardiola zoeken elkaar op

Afgelopen dinsdag stonden AC Milan en Bayern München tegenover elkaar tijdens het vriendschappelijke toernooi om de Audi Cup. Aanvoerder Nigel de Jong blesseerde een van Pep Guardiola’s spelers al na twintig minuten en daar was de Spanjaard niet van gediend. Tijdens de rust zochten de twee elkaar op in de in de tunnels. 

De international van het Nederlands elftal zette rond de twintigste minuut een harde tackle in waarbij Joshua Kimmich geblesseerd raakte en alweer gewisseld kon worden. Guardiola ging in de rust verhaal halen bij noeste middenvelder van Milan en dat werd, gelukkig, op camera vastgelegd.

Na de wedstrijd wilde de coach van Bayern er niet teveel aandacht aan besteden. ‘Ik heb De Jong verteld dat ik medelijden had met Joshua. Hij kan niet meespelen in de finale en ligt er misschien wel veel langer uit. Kimmich zal in de komende tien jaar een van de beste Duitse spelers worden,’ zo verklaarde Guardiola.

Rossoneri coach Sinisa Mihajlovic nam het op voor De Jong en vond het wel allemaal meevallen. ‘Voetbal is geen ballet en overtredingen horen bij de sport. En wedstrijden zoals deze kan je niet vriendschappelijk noemen’.

 

Praat Mee!