‘Duitse topclub haakt af voor Ziyech’

De kans dat Hakim Ziyech naar VFL Wolfsburg vertrekt, lijkt zo goed als verkeken. De nummer twee uit Duitsland toonde concrete belangstelling voor de spelmaker van FC Twente, maar komt pas in actie als Ivan Perisic vertrekt. Aangezien de Kroaat zo goed als zeker blijft, ziet het ernaar uit dat Ziyech na Bas Dost niet de tweede Nederlander wordt bij Wolfsburg.

Volgens het Duitse Bild is een transfer van Ziyech nog niet helemaal uitgesloten. Internazionale toont al de hele zomer interesse in Perisic, maar de Milanese clubleiding wil niet voldoen aan de vraagprijs van de Duitse club. De 26-jarige offensieve middenvelder moet twintig miljoen euro opleveren. Vooralsnog is Inter niet bereid om dat bedrag op tafel te leggen, waardoor Wolfsburg ook geen actie onderneemt om de voormalige international van Jong Oranje los te weken bij Twente.

Ziyech maakte vorig jaar een sterk seizoen door bij de Tukkers. Naast de interesse van Wolfsburg leverde hem dat ook een uitnodiging op voor Oranje.De Marokkaanse Nederlander greep die aangelegenheid aan om definitief te kiezen voor een loopbaan bij het Nederlands elftal, waar hij ook had kunnen kiezen voor het nationale elftal van Marokko. Een paar dagen later moest Ziyech het trainingskamp verlaten met een enkelblessure. De 22-jarige middenvelder wacht nog altijd op zijn debuut in het Oranje-shirt.

Praat Mee!