Oranje-klanten in gesprek met PSV over contractverlenging

Jetro Willems, Jeffrey Bruma en Jeroen Zoet hebben aan de onderhandelingstafel plaatsgenomen om te praten over contractverlenging bij PSV. Technisch directeur Marcel Brands laat tegenover Voetbal International weten dat hij een positief gevoel heeft overgehouden aan de eerste gesprekken met de Oranje-internationals.

Bruma heeft inmiddels twee keer om de tafel gezeten met de clubleiding van de landskampioen en is op een haar na rond over een nieuw contract. ‘Het gaat nog om een paar details. Wat de contractduur betreft zijn we er nog niet uit’, zei Bruma onlangs tegen het weekblad. De negenvoudig international heeft nog een tweejarig contract in Eindhoven, dat hij met één of twee jaar gaat verlengen.

Willems

Ook de verbintenis van Willems loopt nog twee jaar door. Brands heeft een goed gevoel overgehouden aan het eerste onderhoud met de linksback van het Nederlands elftal, ondanks dat Willems begin juni nog aangaf een vertrek wel te zien zitten. ‘Ik zit hartstikke goed bij PSV, maar mijn prioriteit ligt in het buitenland’, zei de door Sparta Rotterdam opgeleide verdediger destijds tegen De Telegraaf. ‘Dat is voor elke Nederlandse voetballer zo. Lijkt me niet meer dan normaal. De competities zijn daar harder, sterker en slimmer.’

Mogelijk speelt de knieblessure van Willems een rol in de ommezwaai die hij plotseling heeft gemaakt. De 21-jarige verdediger liep zijn kwetsuur enkele weken geleden geleden op tijdens het trainingskamp in Frankrijk, waardoor geïnteresseerde clubs de interesse hebben verlegt naar andere spelers. Een transfer lijkt dan ook uitgesloten voor Willems. Voor Zoet liggen de zaken wat anders. De 24-jarige doelman hoeft niet te rekenen op een buitenlandse transfer en weet zich in Eindhoven verzekerd van zijn plek onder de lat. Zoet heeft nog een contract tot medio 2017.

Praat Mee!