Supporters komen met ludieke actie door staking politie

Verschillende Eredivisie-wedstrijden dit weekend gaan niet door wegens stakingen van de politie. Zo meldt de Telegraaf. De supporters van de clubs zijn hier allesbehalve blij mee en bedachten daarom een ludieke actie. Het idee krijgt steeds meer bijval van andere supportersgroepen.

Het begon dinsdag bij de fans van Willem II en ADO Den Haag. Zij riepen via Social Media op om op het tijdstip van de gestaakte wedstrijd toch bij elkaar te komen. Inmiddels lijken veel andere supportersgroepen dat voorbeeld te volgen. Ook de groep Voetbal Ultras, met meer dan 20.000 volgers, riep via Facebook supporters op om zich te scharen achter het initiatief.

‘Er zijn inmiddels vijfhonderd mensen die hebben aangegeven aanwezig te zijn. Daarnaast hebben we de supporters van Vitesse uitgenodigd mee een pilske te komen drinken en die hebben positief gereageerd. Er is zelfs sprake van een vrijblijvend potje voetbal tussen supporters van beide clubs op een veldje in de stad’, zo schrijft supportersgroep KingZine van Willem-II op de website. (Foto: Alf van Beem)

Praat Mee!