Van Marwijk tipt Blind: ‘Elia kan iets extra’s brengen’

Volgens Bert van Marwijk moet Danny Blind Eljero Elia komend seizoen goed in de gaten houden. De oud-bondscoach is van mening dat de nieuwe Feyenoord-aanwinst namelijk goed van pas kan komen voor het Nederlands elftal. Zo laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Elia speelde tot nu toe 28 interlands voor Oranje. Tijdens het WK van 2010 had de aanvaller nog speelminuten in de finale, maar daarna ging het al snel bergafwaarts met zijn carrière. De keuze voor Feyenoord is daarom een goede, zo meent Van Marwijk. ‘Kijk naar Luuk de Jong. Die speelde weinig bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United, maar is via PSV weer bij het Nederlands elftal in beeld gekomen.’

Hetzelfde ziet de voormalig trainer gebeuren bij de 28-jarige aanvaller. ‘Want als hij fit is, is het een jongen die wat extra’s kan brengen’, aldus Van Marwijk. Elia komt transfervrij over van Werder Bremen. De aanvaller kwam woensdag zonder problemen door de medische keuring en naar alle verwachtingen wordt de transfer donderdag officieel beklonken.

Praat Mee!