Feyenoord bevestigt transfer: ‘Hij kiest voor de sportieve uitdaging’

Het zat er al even aan te komen, maar nu is het eindelijk officieel: Eljero Elia tekent voor twee jaar bij Feyenoord. Zo bevestigde de club uit Rotterdam donderdagochtend op de officiële website. De aanvaller, die overkomt van Werder Bremen, krijgt rugnummer elf.

Bij Feyenoord moet de 28-jarige Elia de opvolger worden van de naar FC Basel vertrokken linksbuiten Jean-Paul Boëtius. De Rotterdammers nemen de aanvaller, ondanks zijn eenjarige contract bij Werder, transfervrij over. De overgang kwam overigens op een opvallende manier tot stand. De 28-voudige international bood zichzelf aan bij zijn nieuwe club. Feyenoord wordt daarmee de derde Nederlandse club, na ADO Den Haag en FC Twente, in zijn carrière.

Technisch directeur Martin van Geel laat weten zeer blij te zijn met de overeenkomst. ‘Eljero kiest met Feyenoord nadrukkelijk voor de sportieve uitdaging. Hij heeft de afgelopen jaren bij grote clubs in grote Europese competities gespeeld. Met die ervaring én met zijn kwaliteiten kan hij onze ploeg absoluut verder helpen. We zijn heel blij dat Eljero voor Feyenoord heeft gekozen.’

Praat Mee!