Elia: ‘Ik wil een voorbeeld zijn voor de jonge jongens’

Eljero Elia keert officieel terug in de Eredivisie. De buitenspeler komt transfervrij over van Werder Bremen en heeft zich voor twee jaar verbonden aan Feyenoord. In een interview op de clubsite van de Rotterdammers geeft hij aan waarom hij zo graag terug wilde keren naar de Eredivisie en in speciaal voor Feyenoord. 

De 28-voudig international, die in het verleden voor de Nederlands clubs ADO Den Haag en FC Twente uitkwam, vindt het prachtig dat de Kuip zijn nieuwe thuisbasis gaat worden. ‘Ik heb wel een klik met Rotterdam, de mentaliteit van de mensen spreekt mij aan. En ik heb ook veel Rotterdamse vrienden, die allemaal voor Feyenoord zijn,’ zo zegt de vleugelspeler. ‘Toen ze hoorde dat ik misschien naar Feyenoord zou komen, zijn ze me gaan stalken.’

‘Ik wil graag weer terug naar de basis en gewoon aan voetballen toekomen. Ik hoop ook dat ik een vaste rol kan krijgen in het team nu Jean-Paul Boëtius vertrokken is,’ zo zegt Elia. De afgelopen seizoenen speelde de international in het buitenland voor onder meer Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton. Hierin kwam de flankspeler tot een totaal van 138 wedstrijden en 13 goals in vijf seizoenen, maar kwam vaker in het nieuws vanwege zijn slechte gedrag of buitensporige aankopen.

‘Ik zie veel talent en potentie in de selectie en ik wil graag een voorbeeld zijn voor de jonge jongens, hun ondersteunen en daarnaast extra impulsen aan het team geven. Samen moeten we voor het hoogst haalbare gaan,’ sluit hij af. Elia kan dit weekend al zijn debuut maken voor Feyenoord in de Kuip tegen FC Utrecht.

Praat Mee!