Van Gaal stuit mogelijk op De Vrij of Ajax-beul

Na een jaar geen Europees voetbal te hebben gespeeld, staan er dit seizoen al vroeg twee cruciale duels op het programma voor Louis van Gaal. Manchester United moet zich namelijk via de voorrondes van de Champions League zien te plaatsen voor de groepsfase van het miljoenenbal. Een confrontatie met het Lazio Roma van Oranje-international Stefan de Vrij behoort tot de mogelijkheden voor de ploeg van Van Gaal, die met Memphis Depay en Daley Blind twee internationals in de gelederen heeft.

In de Italiaanse hoofdstad staan met Edson Braafheid, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna in totaal vier Nederlanders onder contract. Ook Club Brugge kan vrijdagmiddag uit de koker rollen. De Belgische nummer twee van het afgelopen seizoen heeft eveneens een Nederlands tintje. In Brugge maken oud-Ajacied Stefano Denswil en ex-Feyenoorder Ruud Vormer onderdeel uit van de selectie. De club die United waarschijnlijk het liefst zal willen ontlopen is AS Monaco. De Fransen schakelden vorig jaar Arsenal nog uit in de achtste finale van de CL.

Andere mogelijke tegenstanders voor United zijn Rapid Wien, dat in de vorige ronde Ajax uit de Champions League knikkerde, en CSKA Moskou. De Russen wisten de vorige ronde ternauwernood te overleven. Uit bij Sparta Praag won CSKA Moskou met 3-2, nadat het in eigen huis nog met 2-2 had gelijkgespeeld.

Loting Champions League

De loting voor de voorrondes van de CL vindt vrijdagmiddag om 12.00 uur plaats. Een uur later (13.00 uur) verdwijnen Ajax en AZ in de koker voor de loting van de play-offs van de Europa League.

Praat Mee!