‘Blind begint als centrumverdediger aan seizoensopener tegen Spurs’

Manchester United opent het nieuwe seizoen van de Premier League zaterdagmiddag met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Volgens Voetbal International begint Daley Blind morgen waarschijnlijk als centrale verdediger, omdat Marcos Rojo nog niet wedstrijdfit is.

De 29-voudig Oranje-international speelde in de voorbereiding al een aantal wedstrijden in de achterhoede, een positie die hem niet geheel vreemd is. Bij Ajax speelde Blind al meerdere wedstrijden in het centrum van de verdediging, en ook als jeugdspeler werd de inmiddels 25-jarige Amsterdammer vaak opgesteld als linker centrale verdediger. Blind kan eveneens uit de voeten als linksback of als verdedigende middenvelder.

De controlerende rol op het middenveld lijkt dit jaar echter te worden ingevuld door de aankopen Morgan Schneiderlin en Bastian Schweinsteiger. Laatstgenoemde moet het duel tegen de Spurs wel nog aan zich voorbij laten gaan. De Duitser kwam wat later terug van vakantie en heeft daardoor nog een conditionele achterstand op de rest van de selectie.

Depay kan debuut maken

Memphis Depay lijkt, afgaande op de laatste oefenwedstrijden van United, ook verzekerd te zijn van een basisplaats. De miljoenenaankoop van The Red Devils vormde in de voorbereiding een spitsenkoppel met Wayne Rooney en liet een goede indruk achter op de Engelse media. Depay kan tegen Tottenham zijn officiële debuut maken voor United.

Praat Mee!