Europa League loting: Ajax naar Tsjechië, AZ treft Astra Giurgiu

Ajax en AZ kennen hun tegenstander in de play-offs van de Europa League. De Amsterdammers gaan het opnemen tegen het Tsjechische FK Jablonec, terwijl AZ moet zien af te rekenen met FC Astra Giurgiu uit Roemenië.

Jablonec, de opponent van Ajax, eindigde vorig seizoen als derde in de Tsjechische competitie, achter Viktoria Plzen en Sparta Praag. In de derde voorronde van de Europa League rekende Jablonec af met FC Kopenhagen. De Denen gaven een 1-0 voorsprong in eigen huis uit handen (2-3 verlies). Ajax begint het tweeluik met een uitwedstrijd in Tsjechië op donderdag 20 augustus. Een week later volgt de return in de Amsterdam Arena.

Voor AZ wacht een confrontatie met Astra Giurgiu, dat in de vorige EL play-off ronde voor een verrassing zorgde door West Ham United uit de schakelen. De Engelse Premier League club speelde thuis met 2-2 gelijk, waarna het gisteren met 2-1 moest buigen voor de Roemenen. Vorig seizoen baarde Astra Giurgiu al opzien in de Europa League door de uitwedstrijd bij Olympique Lyon met 2-1 te winnen en Celtic in eigen huis op een 1-1 gelijkspel te houden.

AZ begint net als Ajax met een uitwedstrijd. Later op de vrijdag wordt bekend op welk tijdstip de duels worden afgewerkt.

Praat Mee!