Oranje-rentree Stekelenburg lonkt: ‘Ik heb een berichtje gehad van Danny Blind’

Het is alweer even geleden dat Maarten Stekelenburg onder de lat stond bij het Nederlands elftal. Maar daar komt mogelijk snel verandering in. Bondscoach Danny Blind zocht kort na de tijdelijke overgang van Stekelenburg naar Southampton contact met de Nederlandse doelman.

Dat onthult de 54-voudig Oranje-international in gesprek met het gratis dagblad Metro. ‘Ik heb een berichtje gehad van Danny Blind. Ik moet het laten zien op het veld en dan ben ik ervan overtuigd dat ik terugkom’, zegt Stekelenburg, die aangeeft dat Louis van Gaal en Guus Hiddink nooit contact met hem hebben gezocht. Maar daar kijkt de oud-Ajacied niet van op. ‘Het is logisch dat ik de afgelopen anderhalf jaar er niet bijzat. Maar ik ben hartstikke fit en ben er klaar voor.’

Dit weekend kan Stekelenburg alvast zijn rentree maken in de Premier League, nadat hij twee seizoenen geleden met Fulham afgleed naar het tweede niveau van Engeland. Southampton opent het seizoen zondag met een uitwedstrijd bij het Newcastle United van Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Tim Krul, Siem de Jong en Vurnon Anita. Dat Newcastle een flinke afvaardiging Nederlanders onder contract heeft staan, doet hem weinig. ‘Dat interesseert me helemaal geen reet’, lacht de bijna twee meter grote Stekelenburg.

‘Ik ben blij dat ik weer eerste keeper ben en dat in de Premier League. Het geeft een goed gevoel dat ik gehaald ben om te spelen en dat in een leuke, goede ploeg die wil voetballen met een goede trainer’, aldus de 32-jarige Haarlemmer. (Foto: Давиденко Валерий, Wiki Commons)

Praat Mee!