Advocaat ondanks komst Lens nog niet tevreden: ‘Moeten nog spelers bij’

Vorig jaar ontsnapte Dick Advocaat met Sunderland op de voorlaatste speelronde aan degradatie uit de Premier League. Na lang aandringen besloot de Engelse clubleiding dan ook gehoor te geven aan de roep van Advocaat om nieuwe spelers. En die kwamen er ook in de persoon van Oranje-international Jeremain Lens, Sebastian Coates, Adam Matthews en Younes Kaboul. Toch is de Nederlandse oefenmeester nog altijd niet tevreden over zijn selectie.

Advocaat wil nog minstens twee spelers aantrekken tijdens de zomerse transfermarkt, die op 1 september haar deuren sluit in Engeland. De voormalig bondscoach van Oranje wijt de degradatieproblemen waarin zijn ploeg vorig jaar terecht kwam aan het gebrek aan concurrentie binnen zijn selectie. ‘Te veel spelers waren te zeker van hun positie. Dat moet dit seizoen anders zijn’, zegt Advocaat in een interview met De Telegraaf.

‘Ik wil het niet over concrete posities hebben, maar we hebben nog een paar spelers nodig voor de basiself en niet voor de bank. Iedereen moet vechten voor zijn plaats’, vervolgt de Hagenees. Advocaat toonde deze week nog interesse in Leroy Fer, die voor een jaar gehuurd zou worden van Queens Park Rangers. Dat ging uiteindelijk niet door, omdat Fer niet door de medische keuring kwam.

 

Praat Mee!