Messi maakt mooi gebaar naar nieuweling Turan

Lionel Messi is niet alleen een hele goede voetballer, hij is ook nog eens een grote persoonlijkheid. De kleine Argentijn doet zijn best om nieuweling Arda Turan welkom te heten in Camp Nou, de thuishaven van FC Barcelona. Messi kwam met een groots gebaar richting de Turks international om te laten zien dat zijn komst wordt gewaardeerd in Catalonië.

Wat is het dat Messi heeft gedaan? Turan vertelt een anekdote tegen het Turkse NTV Spor. De 28-jarige middenvelder maakte deze zomer de overstap van Atlético Madrid naar Barcelona, maar kreeg nog geen rugnummer toegewezen van de Spaanse clubleiding. Barcelona heeft namelijk een schorsing, vanwege het onjuist handelen op de transfermarkt, en daardoor is Turan pas in januari van 2016 inzetbaar, evenals de van Sevilla overgekomen Aleix Vidal.

Terug naar Messi. De sterspeler van Barcelona staat symbool voor ‘nummer 10.’ Dat is zijn rugnummer bij Barcelona, maar ook bij het Argentijnse elftal. Messi is voor het grootste gedeelte van zijn carrière al verbonden aan dat nummer, dat op de shirts van vele Messi-aanbidders prijkt. Het is bijna net zo sterk als het merk Cristiano Ronaldo die met ‘nummer 7’ speelt, vandaar ook zijn bijnaam CR7. Turan is echter ook gek op ‘nummer 10’. Hij speelde daarmee bij Atlético en is gehecht aan het nummer, omdat hij daarmee zijn grootste successen bij de Spaanse voetbalvechtmachine heeft behaald.

‘Messi zei dat ik zijn rugnummer mag hebben’

Ondanks dat Messi ook veel waarde hecht aan het nummer, stapte hij naar Arda toe, zo vertelt de Turk. ‘Messi kwam naar me toe en zei dat als ik rugnummer tien wil hebben, dat ik hem mag hebben’, aldus Turan tegen de Turkse televisie. Super Turk, zoals de geliefde commentator Sierd de Vos hem ook wel noemt, voelt zich vereerd door het aanbod van de meervoudig winnaar van de Gouden Bal, maar geeft zelf aan dat hij ook wel open staat voor een ander rugnummer. ‘Bij het Turkse nationale elftal speel ik met rugnummer 14, omdat mijn vader een groot fan was van Johan Cruyff. Maar het nummer is nu nog niet belangrijk, ik kan pas in januari spelen.’

Met welk rugnummer Turan uiteindelijk ook gaat spelen, Barcelona gaat op jacht naar weer een succesvol seizoen. Nadat het tijdens de vorige jaargang de Spaanse competitie, de nationale beker en de Champions League wist te winnen, gaat het dit seizoen wederom op jacht naar de triple. Wil jij een keer een wedstrijd van Messi en co live bijwonen? Klik dan hier! (Foto: LFS_14039, Wiki Commons)

Praat Mee!