Everton meldt zich in de strijd voor gewilde Van Dijk

Virgil van Dijk kan deze maand nog verkassen naar de Premier League. De gewilde verdediger van het Schotse Celtic heeft een nieuwe bewonderaar erbij, namelijk Everton. Deze zien in van Dijk de ideale opvolger van John Stones die in de belangstelling staat van Chelsea.

De 24-jarige verdediger werd eerder al in verband gebracht met Southampton, Sunderland en Aston Villa, maar geen van alle hebben de stopper van Celtic nog niet weten in te lijven. Nu de Londense club Chelsea een bod heeft uitgebracht van 48 miljoen op Stones wil de manager van Everton, Roberto Martinez, Van Dijk graag halen als opvolger van de Engelsman. The People meldt dat de Spanjaard hem als de ‘ideale vervanger’ ziet.

Volgens meerdere Engelse media zou het Southampton van Ronald Koeman al in een vergevorderd stadium zijn in de onderhandelingen met Celtic, maar beide clubs beweren van niet. Van Dijk zou rond de 15 miljoen euro moeten kosten en kan dus na drie jaar Celtic zijn droom gaan waarmaken in de Premier League. Bij welke club is nog maar de vraag.

Praat Mee!