Nederlandse titelstrijd in Turkije: ‘Maar Gala – Fener is meer dan Sneijder tegen Van Persie’

De eerste prijs van het seizoen is alweer binnen voor Galatasaray. Nadat de club van Wesley Sneijder vorig seizoen beslag legde op de landstitel en de beker, bekroonde Cim Bom Bom zaterdag de succesvolle jaargang met de winst van de Turkse Super Cup (1-0 tegen Bursaspor). Na een enerverende titelstrijd wacht dit jaar wederom een clash tussen twee Nederlanders. De vertrokken Dirk Kuyt is bij Fenerbahçe immers opgevolgd door Robin van Persie.

Sneijder geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat hij uitkijkt naar de confrontaties met Van Persie. ‘Maar Gala-Fener is meer dan Sneijder tegen Van Persie, want daarmee zouden we heel veel goede spelers tekort doen. Maar het is altijd leuk om Nederlanders tegen te komen in de Süper Lig’, zegt de 31-jarige middenvelder van het Nederlands elftal.

De eerste ontmoeting tussen Sneijder en Van Persie staat op 25 oktober op het programma, als Galatasaray op bezoek gaat bij Fenerbahçe. Dat de grootste wedstrijd in de Turkse competitie nog even op zich laat wachten, zal vooral bij Van Persie tot tevredenheid stemmen. De oud-aanvaller van Manchester United is nog niet fit en zat tijdens de laatste wedstrijd van zijn club niet eens bij de selectie (tegen Shakhtar Donetsk, 3-0 verlies).

Ook over de fysieke gesteldheid van Sneijder wordt getwijfeld door de Turkse media. De ex-speler van Internazionale, Real Madrid en Ajax zou te dik zijn teruggekomen van vakantie. Zaterdag speelde Sneijder echter gewoon 77 minuten mee in de Turkse Super Cup. (Foto: Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!