Ajacied denkt nog niet aan Oranje: ‘Je hoort links en rechts natuurlijk wel geluiden’

Mitchell Dijks was zondagmiddag met twee assists belangrijk voor Ajax in het gewonnen competitieduel met AZ (3-0). De 22-jarige linksback maakte daarmee een goede beurt bij assistent-bondscoach Marco van Basten, die gisteren op de tribune zat om onder meer Dijks te bekijken. De geboren Purmerender maakt bij afwezigheid van Jetro Willems een goede kans om opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal.

De linksachter van PSV liep in de voorbereiding een knieblessure op, waardoor hij nog zeker een maand buitenspel staat en de interlands met IJsland (3 september) en Turkije (6 september) aan zich voorbij moet laten gaan. Met de nieuwe rol van Daley Blind bij Manchester United als centrale verdediger zou de naam van Dijks weleens bij de voorlopige selectie van Danny Blind kunnen zitten.

Tegenover De Telegraaf laat Dijks weten dat hij zich voorlopig alleen richt op Ajax, waar hij afgelopen zomer na een jaar afwezigheid terugkeerde. ‘Ik denk totaal niet aan Oranje. Je hoort links en rechts natuurlijk geluiden, maar ik focus me op Ajax’, vertelde de fysiek sterke verdediger.

Praat Mee!