Wijnaldum ambitieus: ‘Laten zien hoe goed ik kan voetballen’

Georginio Wijnaldum was bij zijn debuut voor Newcastle United direct trefzeker. Met een prachtige kopbal verschalkte hij de doelman van Southampton en maakte hij zijn stempel als scorende middenvelder direct waar. Maar de Oranje-international wil meer dan alleen scoren, zo laat hij weten in een gesprek met Sky Sports.

Tegenover Sky Sports laat de middenvelder weten dat zijn persoonlijke ambitie’s niet zozeer liggen bij het scoren van doelpunten. ‘Ik wil aan de mensen graag laten zien hoe goed ik kan voetballen, want dan komen de doelpunten vanzelf wel. Ik wil goede wedstrijden spelen en ze ook kunnen beslissen voor het team. Dat is een doel van mij voor komend seizoen,’ zo laat de voormalig middenvelder van PSV weten.

Vorig seizoen eindigde The Magpies op de 15e plaats en ontsnapte ternauwernood aan degradatie. Wijnaldum is vastberaden om een stuk hoger te eindigen en heeft daar alle vertrouwen in. ‘Het is ons doel om hoger te eindigen dan vorig seizoen, maar met de nieuwe spelers moeten we gewoon ons best doen en zoveel mogelijk winnen.’

Praat Mee!