‘Zwaar’ rugnummer 7 geeft Depay vertrouwen

In navolging van United-iconen Cristiano Ronaldo, David Beckham, Eric Cantona en George Best speelt Memphis Depay in Manchester, op eigen verzoek, met rugnummer 7. En dat vergt flink wat lef, want het valt niet mee om in de schaduw te staan van die grootheden in de roemrijke historie van Manchester United. Depay legt zichzelf daarmee behoorlijk veel druk op zijn schouders, die vanwege zijn prijskaartje al tamelijk groot was.

‘Natuurlijk begrijp ik dat er druk bij komt kijken, het is een eer om nummer 7 te dragen en ik zal het nummer dan ook met trots dragen’, zegt de aanvaller van Oranje in gesprek met The Daily Star. ‘Ik ken de geschiedenis en stel het zeer op prijs. Maar ik wil mezelf zijn, mijn eigen geschiedenis schrijven. Ik wil laten zien dat ik het nummer waard ben.’

Dat Ángel Di María vorig seizoen faliekant mislukte bij United met rugnummer 7, weerhield Depay er niet van om aan Louis van Gaal te vragen of hij het nummer over mocht nemen. ‘Ja, ik heb om het nummer gevraagd aan de trainer’, bevestigt Depay het vermoeden van de media. ‘Vorig seizoen heb ik namelijk ook met nummer 7 gespeeld en toen scoorde ik veel. Dat nummer geeft me vertrouwen’, laat de 21-jarige rechtspoot weten, die vorig jaar de topscorerstitel in de Eredivisie voor zich opeiste. (Foto: Instagram)

Praat Mee!