Nederlanders van Stoke City verliezen eerste Premier League duel

De Oranje-internationals Ibrahim Afellay, Erik Pieters en Marco van Ginkel zijn er niet in geslaagd om hun eerste Premier League-duel van het seizoen met Stoke City te winnen. Thuis werd er met 1-0 verloren van Liverpool. De drie Nederlanders deden allemaal vanaf het begin mee, alleen Van Ginkel maakte de 90 minuten vol. 

In de eerste helft was het Stoke City dat het heft in handen nam. Met name Van Ginkel en Afellay, die beiden hun debuut maakten voor de Engelse club, lieten zich nadrukkelijk zien en bepaalden het spel van The Potters, maar de kansen werden niet verzilverd. De twee Oranje-internationals zagen vlak voor rust hun ploeggenoot Glen Johnson een uitgelezen kans verprutsen, de Engelsman schoot voor een zowat open doel huizenhoog over.

Ook in de tweede helft was Stoke City de betere, maar uiteindelijk ging Liverpool er in de 85ste minuut vandoor met de winst. Een magistrale uithaal van de Braziliaan Phillipe Coutinho dompelde de Nederlanders in rouw. Volgende week moet het Oranje-trio op bezoek bij Tottenham Hotspur, waar Michel Vorm onder contract staat. (Foto: Instagram)

Praat Mee!