Vorm niet meer in beeld bij Oranje: ‘Dat doet pijn’

Michel Vorm speelt sinds de zomer van 2014 bij Tottenham Hotspur, maar werd nooit eerste keus bij de Premier League-club. De doelman speelde afgelopen zondag pas zijn vijfde wedstrijd in dienst van de Spurs en door het geringe aantal speelminuten wordt de kans op een oproep voor het Nederlands elftal alsmaar kleiner.

 

‘Klopt. Dat doet wel pijn’, reageert Vorm in gesprek met het Algemeen Dagblad. ‘Want het WK eindigde fantastisch met de invalbeurt die Louis van Gaal me gunde in de slotwedstrijd tegen Brazlië. Maar ook dit nadeel neem ik voor lief. Ik heb zeker een prijs betaald door een zekere basisplek bij Swansea City op te geven, maar er staat voldoende tegenover’, is Vorm van mening.

Vorm, die zelf 15 interlands voor Oranje speelde, moet 67-voudig Frans international Hugo Lloris voor zich moet dulden. ‘En dat is ook niet vreemd’, stelt de voormalig speler van FC Utrecht. ‘Lloris heeft vorig seizoen krediet opgebouwd. Ik moet genieten van deze momenten. En dan weet je maar nooit of het nog tot meer leidt. Ook omdat de transferperiode nog loopt.’

Vorm houdt namelijk met belangstelling de geruchten in de gaten. Manchester United-goalie David De Gea lijkt op weg te zijn naar Real Madrid en Lloris zou, naast Jasper Cillessen, als vervanger op het lijstje staan van Louis van Gaal. Zodoende zou Vorm een vaste basisplaats kunnen veroveren. Hij is zélf in ieder geval niet van plan te vertrekken uit Londen. ‘Nee, zeker niet. Het klinkt misschien gek, maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij Spurs. Oké, het is niet altijd even makkelijk, maar na de top-vier in Engeland is Tottenham samen met Liverpool de grootste club om bij te kunnen spelen. In die zin heb ik bewust gekozen’, besluit Vorm. (Foto: Instagram)

Praat Mee!