Van Ginkel ziet ruimte voor verbetering: ‘Ik kan nog veel beter’

Marco van Ginkel werd zondag bij zijn Premier League-debuut voor Stoke City direct verkozen tot man van de wedstrijd. Desondanks ziet de huurling van Chelsea nog genoeg ruimte voor verbetering.

‘Mijn prestatie was aardig, maar ik kan nog veel beter’, zegt Van Ginkel daags na de 1-0 nederlaag tegen Liverpool, waarin ook Ibrahim Afellay voor de eerste keer zijn opwachting maakte voor Stoke. ‘Natuurlijk heb ik genoten van mijn debuut, maar we zijn teleurgesteld dat we niks hebben overgehouden aan de wedstrijd.’

‘In de eerste helft speelden we goed en hebben we in tegenstelling tot Liverpool een aantal kansen gekregen’, blikt de tweevoudig Oranje-international terug op zijn eerste wedstrijd in dienst van The Potters. ‘In de tweede helft maakten we te veel gebruik van de lange bal en scoorden zij een geweldige goal.’ De 22-jarige Amersfoorter werd na afloop van de wedstrijd in het zonnetje gezet als Man of the Match. ‘Erkenning is altijd leuk, maar ik had liever punten gehad’, aldus Van Ginkel.

Praat Mee!