Daley Blind countert critici: ‘Het gaat niet alleen om kracht’

Daley Blind staat vaak ter discussie, maar de middenvelder annex verdediger is nog altijd een vaste kracht in het elftal van Manchester United-trainer Louis van Gaal. Ook dit weekend stond de 25-jarige Amsterdammer weer in de basis tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur (1-0 winst). Dit keer bekleedde Blind echter niet een rol als linksback of middenvelder, maar vormde hij het hart van de defensie met Chris Smalling.

De 29-voudig international kijkt tevreden terug op zijn eerste competitiewedstrijd als centrale verdediger. Harry Kane, spits van de Spurs, werd zelden gevaarlijk. ‘Als je naar onze tegenstander keek, zie je dat hij erg goed is. Hij wint veel kopduels in het zestienmetergebied, maar we hebben hem afgestopt’, analyseert Blind op de website van zijn club. ‘We hebben het goed gedaan en de nul gehouden, dus ik ben blij.’

Dat Blind in de basis begon, beschouwt hij zelf niet als een vanzelfsprekendheid. ‘Iedereen moet voor zijn plekje vechten. Ik kreeg de kans om hier te spelen en deed gewoon mijn best. Natuurlijk zeggen mensen dat het mij aan kracht en lengte ontbreekt, maar ik denk dat ik slim genoeg ben. Het gaat niet alleen om kracht’, spreekt Blind zijn kritische volgers tegen.

Praat Mee!