‘Rekik krijgt gezelschap van Oranje-international’

Jonathan de Guzman staat aan de vooravond van een transfer naar Olympique Marseille, zo weet het Franse medium La Provence. De club van Karim Rekik hoopt de middenvelder van Napoli binnen 48 uur vast te leggen.

Dat nieuws wordt ook bevestigd door Fabio Parisi, de zaakwaarnemer van De Guzman. ‘Het is waar, we onderhandelen met Marseille. En Jonathan zal Napoli definitief verlaten. Permanent’, laat Parisi weten. ‘Vincent Labrune, de president van Marseille, wil hem hebben. Ongeacht wie de nieuwe coach wordt’, voegt de zaakwaarnemer daaraan toe. Marcelo Bielsa nam aflopend weekend ontslag als trainer van Marseille, nadat de Zuid-Franse club de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-0 had verloren van Caen.

De Guzman staat pas één seizoen onder contract bij Napoli, maar is daar niet verzekerd van een basisplaats. Desondanks kwam de 14-voudig Oranje-international het afgelopen jaar tot 35 optredens in het blauwe shirt van de Napolitanen. De Guzman deed vooral van zich spreken in de Europa League, waarin hij in acht wedstrijden vier keer het net vond. (Kathi Rudminat, Wiki Commons)

Praat Mee!