Discussie Blind: “Sprak al met bondscoach”

Daley Blind timmert aan de weg bij Ajax en dus laait de discussie op of de Ajacied in Oranje ook niet als middenvelder moet spelen. Louis van Gaal gaf in een eerder stadium aan dat hij Blind ziet als linksback, maar de vraag is of dat zo blijft.

‘De bondscoach en ik hebben daar wel over gesproken. Wat daar gezegd is blijft tussen ons. Maar zo lang ik mijn niveau haal, hoop ik gewoon dat ik er bij blijf. Mijn eerste taak is om bij Ajax mijn niveau te blijven halen en de juiste keuzes te maken. Dan hoop ik dat ik in de basisploeg van Oranje blijf’, is het enige wat Blind daar in het Algemeen Dagblad over kwijt wil.

Blind voelt zich in ieder geval op zijn plek als stofzuiger op het middenveld. ‘Als verdedigende middenvelder moet er ook gebikkeld worden. Op die positie is dat iets wat nodig is. Dat heb ik de afgelopen anderhalf jaar wel geleerd. Ik probeer veel te ballen af te jagen en vooruit te verdedigen. Tot nu toe gaat dat goed en zit ik er redelijk vaak net tussen. Het geeft wel een kick als je een bal afpakt en vervolgens goed aflevert.’

Praat Mee!