‘Van Gaal verwoestte Barcelona en doet nu hetzelfde bij Manchester United’

Voormalig FC Barcelona-aanvaller Hristo Stoichkov heeft hard uitgehaald naar Louis van Gaal. De 49-jarige Bulgaar is bijzonder kritisch op de manier waarop de Nederlandse oefenmeester is omgegaan met Victor Valdés.

‘Van Gaal toont met zijn gedrag jegens Valdés aan dat hij een slecht persoon is’, veroordeelt Stoichkov de actie van Van Gaal, die de Spaanse doelman niet meenam naar het trainingskamp in de Verenigde Staten en hem bij terugkomst terugzette naar het tweede elftal. ‘Hopelijk luistert Pedro naar me en wil hij niet bij Barcelona vertrekken’, zegt de oud-aanvaller tegen Onda Cero. Pedro zou in verregaande onderhandelingen zijn met United en volgens diverse Engelse media mogelijk woensdag al worden gepresenteerd in Manchester.

‘Ik zou nooit willen werken onder de leiding van Van Gaal. Hij is middelmaat. Hij verwoestte Barcelona en doet nu hetzelfde bij Manchester United’, besluit Stoichkov zijn aanval op de trainer die met Barcelona twee keer de landstitel veroverde, eenmaal de Spaanse beker won en eveneens beslag legde op de Europese Super Cup.

Praat Mee!