Ploeggenoten onder de indruk van kwaliteiten Afellay

Ibrahim Afellay is een van de nieuwe aankopen van Stoke City die de ploeg naar Europees voetbal moet helpen. De voormalig speler van PSV en FC Barcelona wekt in zijn eerste weken als speler van The Potters veel indruk op, zo ook bij middenvelder Charlie Adam.

De voormalig speler van Liverpool is een vaste waarde in het team van manager Mark Hughes en ziet de kwaliteit er bij Afellay van af druipen. ‘Je kan zien dat hij kwaliteiten heeft. Je speelt natuurlijk ook niet voor Barcelona als je een slechte speler bent. Hij is graag an de bal en houdt hem vervolgens ook nog goed bij zich’, zo zegt de Engelsman op de clubsite.

‘Hij is hier pas een paar weken en heeft eigenlijk geen goede voorbereiding gehad. Als hij zich eenmaal thuis voelt en met de spelers een goede band heeft opgebouwd, dan denk ik dat we een heel mooi team hebben,’ vervolgt de ploeggenoot van ook Marco van Ginkel en Erik Pieters. ‘We moeten met dit team voor Europees voetbal gaan, dat zou een geweldige prestatie zijn en met de nieuwe spelers moet dat lukken.’

Praat Mee!