VIDEO | WAUW! ADO-doelman scoort achter standbeen

VIDEO | Met een zeldzaam mooi doelpunt heeft ADO Den Haag-doelman Martin Hansen ervoor gezorgd dat zijn ploeg dinsdagavond een punt overhield aan het treffen met PSV (2-2). De keeper van de Hagenezen kwam in de 95ste minuut mee naar voren en deed iets waar je zelfs als aanvaller alleen maar van kunt dromen. 

De 25-jarige Deen meldde zich in het strafschopgebied voor een vrije trap en bleek een kunststukje in huis te hebben. Hansen werkte de bal achter zijn standbeen in het doel van de volstrekt kansloze PSV-doelman Jeroen Zoet. De Eindhovenaren stonden op dat moment nog met 2-1 voor, nadat Luuk de Jong PSV in de 62ste minuut voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong had gezet.

De regerend landskampioen liep in de slotfase van de wedstrijd alleen maar achteruit en hield daarmee ADO in leven. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg PSV de rekening gepresenteerd van Hansen, die na afloop niet kon geloven wat hij had gedaan.

‘Wat een goal… Er zat geen gedachte achter, ik deed het op instinct’, zei Hansen voor de camera van FOX Sports. De 25-jarige sluitpost gaat overigens niet aankloppen bij trainer Henk Fräser om te vragen of hij voortaan in de spits mag staan. ‘Ik denk dat het wat te laat is om nu nog van positie te veranderen’, lachte Hansen. ‘maar serieus, ik ben blij dat ik zo beslissend kon zijn. Al ben ik liever bekend om mijn keeperskwaliteiten dan om mijn doelpunten. Maar voor nu vind ik het prima.’

Video doelpunt ADO-doelman

Bekijk hieronder het weergaloze doelpunt van ADO-doelman Martin Hansen.

Praat Mee!