Update | Southampton en Celtic in gesprek over Van Dijk

Virgil van Dijk is bezig aan zijn laatste weken bij Celtic. Southampton is bereid om de gevraagde dertien miljoen euro op tafel te leggen voor de mandekker, zo meldt De Telegraaf woensdagmorgen. De Schotse kampioen beseft dat het niet langer voor een transfer van Van Dijk kan liggen, maar gaat pas praten met de Engelse clubleiding als de voorrondes van de Champions League achter de rug zijn.

Celtic moet in de laatste kwalificatieronde zien af te rekenen met het Zweedse Malmö FF, en daarvoor heeft het Van Dijk hard nodig. In de vorige ronde schakelde Celtic het Azerbeidzjaanse FK Qarabag ternauwernood uit. Na een 1-0 thuiszege bleef het in de return gelijk: 0-0. Bij Southampton gaat Van Dijk waarschijnlijk spelen in de Europa League. De club van Ronald Koeman is bij de loting voor de vierde voorronde aan het Deense FC Midtjylland gekoppeld, nadat in de vorige ronde Vitesse werd verslagen (3-0 en 2-0).

Peter Lawell, de directeur van Celtic, wil Van Dijk het liefst helemaal niet verkopen. Tijdens de afgelopen twee transferperiodes werd er al getrokken aan de oud-speler van FC Groningen, maar zwichtte Lawell niet voor de interesse die toentertijd ook al uit Engeland kwam. Inmiddels is de bestuurder tot de conclusie gekomen dat hij een transfer niet langer tegen kan houden. Een overgang van Van Dijk is echter pas bespreekbaar zodra de voorrondes van de CL erop zitten voor Celtic.

Van Dijk komt in Southampton niet alleen Koeman tegen, maar ook zijn landgenoot Jordy Clasie. De 24-jarige middenvelder maakte onlangs voor ongeveer vijftien miljoen euro de overstap naar de Premier League. Daarnaast staan ook oud-Eredivisie spelers Graziano Pellè, Dusan Tadic en Cuco Martina onder contract in Zuid-Engeland. Ook voormalig international Maarten Stekelenburg staat op de loonlijst bij Southampton. De Nederlandse doelman wordt voor een jaar gehuurd van Fulham.

Update 12 augustus 17.18 uur

De BBC laat woensdag weten dat Southampton en Celtic de onderhandelingen hebben geopend over Virgil van Dijk. De club van Ronald Koeman en Jordy Clasie is op zoek naar een centrale verdediger en ziet in Van Dijk een belangrijke kandidaat voor die positie. De eerste gesprekken zijn oriënterend van aard. Southampton zou nog geen bod in Glasgow hebben neergelegd. Van Dijk, die niet de enige kandidaat zou zijn bij The Saints, heeft nog een tweejarig contract bij Celtic en zou voor circa veertien miljoen euro mogen vertrekken.

 

Praat Mee!