De Boer dient Genee van repliek: ‘Ik hecht geen waarde aan zijn mening’

Een onschuldige uitspraak aan tafel bij Jinek dreigt inmiddels een kleine rel te veroorzaken tussen Ronald de Boer en Hans Kraaij jr., die daarin de steun krijgt van zijn collega’s bij Voetbal Inside. De broer van Frank de Boer kreeg maandagavond de wind van voren van Wilfed Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. 

In de allereerste aflevering van het nieuwe seizoen van Voetbal Inside vroeg Genee meteen naar een reactie van Hans op de uitspraken die De Boer op maandag 3 augustus deed bij de latenightshow van Eva Jinek. De oud-international meende dat hij Hans niet meer serieus kon nemen. ‘Mensen zien hem met dat jasje gooien, tegen Derksen en Gijp gek doen en honderd keer zeggen dat hij wegloopt van tafel en het niet doet. Moet ik hem dan nog serieus nemen?’, vroeg De Boer zich af.

Hans besloot De Boer naar aanleiding van zijn uitspraken op te bellen, maar ging bij Voetbal Inside niet in op de inhoud van dat gesprek. Derksen daarentegen gaf De Boer een flinke schop onder zijn kont. ‘Hij staat overal de wijsneus uit te hangen en heeft overal een mening over. En als PR-man van het WK in Qatar is hij volslagen ongeloofwaardig’, zei de voormalig hoofdredacteur van Voetbal International.

Ook Genee en Van der Gijp namen het op voor Hansie Hansie. Laatstgenoemde kon de uitspraken van De Boer niet waarderen. ‘Ik zou hem af en toe willen bellen, zo’n Ronald de Boer. Dat over Hans moet je namelijk niet zeggen. Hij lijkt nu met dat bolle voorhoofd trouwens meer op de zus van Marijke Helwegen dan op Frank de Boer’, aldus Van der Gijp.

Reactie De Boer

Ondanks de felle kritiek die vooral Derksen uitte, spreekt De Boer zich tegenover het Algemeen Dagblad alleen uit over Genee, die zijn verontwaardiging uitsprak over de manier waarop Hans is ontslagen bij SBS6 en eveneens niet kon begrijpen waarom De Boer zo kritisch was op Kraaij. ‘Je denkt toch niet dat Wilfred hem aan tafel bij VI ineens gaat afvallen? Het lijkt me logisch dat je het op dat moment juist voor hem opneemt. Ik hecht er dus geen waarde aan wat Wilfred op dat moment zei’, laat de 45-jarige voetbalanalist weten. ‘Overigens voor de duidelijkheid: ik vind Hans een vakman. Dat heb ik ook al eerder gezegd.’

De Boer bevestigt dat Hans hem na de uitzending bij Jinek heeft opgebeld. Desondanks zit het nog niet helemaal goed tussen de twee. ‘Ik zeg niet dat de lucht helemaal geklaard is over deze kwestie, maar we kunnen verder prima door één deur. Uiteindelijk zijn we ook weer collega’s bij FOX Sports.’

Praat Mee!