AD-journalist Sjoerd Mossou komt met ludieke actie: ‘Ik ga Feyenoord boycotten’

Sjoerd Mossou heeft het even gehad met Feyenoord. De sportjournalist van het Algemeen Dagblad schrijft woensdagmorgen in zijn wekelijkse column dat hij de Rotterdammers deze week gaat boycotten. Dat is zijn, enigszins ludiek bedoelde, reactie op het besluit van Feyenoord om niet meer te praten met VI-verslaggever Martijn Krabbendam.

‘Het was best een moeilijke beslissing, en ik heb er lang over nagedacht, maar het is helaas niet anders. Per direct heb ik besloten de directie, spelersgroep en media-afdeling van Feyenoord te boycotten’, tekent Mossou op, die zo nu en dan te gast is bij Studio Voetbal. ‘Nou ja, ‘boycotten’ is eigenlijk niet het goede woord. Laat ik het zo zeggen: ze mogen me even niet meer te woord staan.’

‘Ze zijn natuurlijk van harte welkom om mijn stukjes te lezen in de krant, of om gezellig een kopje koffie te komen drinken, maar het is niet de bedoeling dat ze dan mijn vragen gaan zitten beantwoorden, of erger: officiële statements afgeven’, gaat Mossou verder.

Eigen protocol geschonden

Als tegengeluid tegen de boycot van Krabbendam stelt Mossou dat ook Feyenoord zich niet aan zijn protocol heeft gehouden, ‘waarin bijvoorbeeld staat dat Feyenoord eens in de tien jaar kampioen moet worden, en dat er zo onderhand een beetje schot moet komen in die belachelijke Kuip-klucht.’ Ook Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards zou zich niet meer als een ‘opgeschoten puber’ over het veld mogen bewegen. ‘Jammer genoeg heeft Feyenoord zich daar niet aan gehouden. Tsja. Dan is het dus niet anders’, constateert Mossou.

De ‘stukjesschrijver’ is overigens wel bereid een uitzondering te maken. ‘Stadionspeaker Peter Houtman en dat blonde meisje van de Kuip-brasserie mogen me wél gewoon te woord staan, maar dan moeten ze me eerst even netjes faxen. De perschef heeft het nummer wel.’

Inmiddels heeft Mossou al de nodige reacties gekregen uit Rotterdam. De fans zijn niet zo blij met zijn column, zo laat hij weten op Twitter.

Praat Mee!