Zuid-Koreaan mengt zich in strijd voor presidentschap FIFA

De Zuid-Koreaanse Chung Mong-joon gaat zich officieel aanmelden als kandidaat voor de verkiezingen voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. Het PR-bureau van de miljardair meldt dat er volgende week maandag een uitgebreide presentatie zal zijn van de heer Mong-joon in Parijs over zijn plannen bij de FIFA. 

De 63-jarige miljardair, die een groot aandeel heeft in het automerk Hyundai, was al eerder lid van de FIFA en ziet zichzelf nu wel de baan van president vertolken. De officiële bekendmaking wordt gedaan in Parijs, omdat dit de plek is waar de FIFA is geboren, zo luidt het statement van het team van Mong-joon.

De Zuid-Koreaan zal de strijd moeten aangaan met de huidige UEFA voorzitter Michel Platini. De Nederlander Michael van Praag weet nog niet of hij zich gaat aanmelden als kandidaat voor het presidentschap bij de FIFA. Eerder dit jaar zette hij met onder meer Luis Figo en Prins Bin al Hussein een campagne op om Sepp Blatter van de troon te stoten, maar de Zwitser trok alsnog aan het langste eind. Wel ambieert Van Praag een adviseurs functie binnen de FIFA.

Praat Mee!