‘Breuk aanstaande tussen Chelsea en geliefde fysiotherapeute’

Het huwelijk tussen Chelsea en de bloedmooie fysiotherapeute Eva Carneiro lijkt tot een einde te komen. Na haar aanvaring met José Mourinho is de op Gibraltar geboren teamarts niet meer welkom bij trainingen en wedstrijden, en mag ze eveneens niet meer in hotels komen waar Chelsea verblijft in aanloop naar nationale en internationale wedstrijden. 

Dat meldt The Telegraph in de dinsdag editie. De Engelse krant vermoedt dat het uiteindelijk tot een breuk komt tussen Chelsea en Carneiro. De 41-jarige fysiotherapeute werkt al sinds 2011 voor de Londense club. Op papier blijft ze (voorlopig) de eerste arts van Chelsea, maar door het incident tijdens de competitiewedstrijd tegen Swansea City (2-2) heeft ze duidelijk haar eigen glazen ingegooid.

Carneiro rende in de slotfase van het duel het veld in om Eden Hazard te behandelen, die even daarvoor een tik had gekregen. Chelsea moest daardoor korte tijd verder met negen man, omdat doelman Thibaut Courtois eerder in de wedstrijd al van het veld was gestuurd. De actie van Carneiro viel niet in goede aarde bij Mourinho. ‘Ik was niet blij met mijn medische staf. Ook als je een fysio of materiaalman bent, moet je het spel begrijpen’, zei de Portugese hoofdtrainer na afloop van het teleurstellende gelijkspel.

‘Als je het veld in rent, moet je zeker weten dat de speler een serieuze blessure had, maar dat had Eden niet. Het was een impulsieve en naïeve actie van mijn staf’, laakte Mourinho zijn medische staf.

Praat Mee!