Ziyech: ‘Aansluiten bij Oranje is mijn grootste doel dit seizoen’

Hakim Ziyech kan dit seizoen weer een grote stap zetten in zijn prille voetballoopbaan. Meer dan anders zullen alle ogen in Enschede zijn gericht op de 22-jarige middenvelder. Ziyech draagt dit seizoen namelijk de aanvoerdersband bij FC Twente. Met het extra stukje verantwoordelijkheid dat hij dit jaar krijgt, wil hij zich nog nadrukkelijker in beeld spelen bij bondscoach Danny Blind.

Volgens Ziyech is het nodige veranderd sinds hij van Twente-trainer Alfred Schreuder te horen heeft gekregen dat hij de nieuwe aanvoerder is. ‘Ik merk dat mensen in deze omgeving anders naar me kijken nu ik aanvoerder ben. Vorig jaar was ik Hakim, nu ben ik ‘de aanvoerder”, vertelt de linkspoot tegenover TC/Tubantia. ‘Jonge jongens kijken naar je op, die verantwoordelijkheid draag ik graag. Het enige wat nog ontbreekt, is het Nederlands elftal. Ik wil graag aansluiting vinden bij Oranje, dat is mijn grootste doel dit seizoen.’

In mei mocht Ziyech zich voor de eerste keer melden bij het Nederlands elftal, dat toen nog onder leiding stond van toenmalig bondscoach Guus Hiddink. Na twee dagen moest de oud-speler van sc Heerenveen het trainingskamp in Hoenderloo echter alweer verlaten wegens een enkelblessure. Hoewel zijn debuut in Oranje voorlopig op zich laat wachten, heeft Ziyech grote dromen. ‘Ik droom ervan om in de Champions League te spelen en op WK’s en EK’s. Na dit seizoen bij FC Twente wil ik graag een transfer maken, dan is de tijd er rijp voor. Voor nu wil ik graag een topseizoen draaien en daar hang ik geen cijfers aan’, aldus Ziyech.

Praat Mee!