‘Van der Wiel legt aanbod Engelse topclubs naast zich neer en wil verlengen in Parijs’

Een maand geleden leek Gregory van der Wiel hard op weg om ploeggenoot te worden van Kevin Strootman bij AS Roma. Walter Sabatini, de technisch directeur van de Italianen, voerde meerdere gesprekken met Paris Saint-Germain, maar tot een transfer kwam het vooralsnog niet. Volgens Le Parisien gaat die er ook helemaal niet komen.

PSG is namelijk van gedachten veranderd. De Franse clubleiding liet Van der Wiel eerst nog weten dat hij mocht uitkijken naar een andere club, maar inmiddels zou er een contract tot de zomer van 2018 klaarliggen in Parijs. Daarmee lijkt Van der Wiel alsnog te krijgen waar hij al lange tijd op hoopte: een langer verblijf bij PSG. ‘Ik wil blijven’, zei de Amsterdammer eind mei in gesprek met L’Equipe. ‘Natuurlijk, ik wil een nieuw contract tekenen. Ik heb het naar mijn in in Parijs en wil verder met dit team.’

Van der Wiel sloeg zelfs aanbiedingen van Chelsea en Manchester United af. De 44-voudig international zet overigens niet blind zijn handtekening onder zijn nieuwe contract. Van der Wiel wil het liefst tot de zomer van 2019 in Parijs blijven, waar hij sinds 2012 woonachtig is. Destijds kwam hij voor ongeveer zes miljoen euro over van Ajax.

Praat Mee!