‘Na Van Persie kan ook tweede Oranje-spits naar Turkije’

Nadat eerder deze zomer Robin van Persie al Manchester United voor Fenerbahçe verruilde, kan ook Klaas Jan Huntelaar richting Turkije vertrekken. De Oranje-international zou een aanbieding van Buraspor op zak hebben. Dat meldt het Turkse medium Fanatik woensdag.

De vandaag 32 jaar geworden Huntelaar kan op interesse van meerdere clubs rekenen, maar Buraspor is bereid om de voetballer van Schalke 04 een flink salaris te bieden. De oud-spits van onder andere Ajax en Real Madrid heeft in Duitsland nog een contract tot en met 2017. Echter strijkt hij een groot salaris op waardoor hij bij de juiste transfersom zou mogen vertrekken.

Huntelaar kwam afgelopen seizoen bij Schalke tot negen doelpunten in 28 wedstrijden. In zijn tweede seizoen bij de Duitsers was hij het meest succesvol, 29 treffers in 32 wedstrijden. Een aantal dat hij erna niet meer wist te evenaren. Buraspor eindigde vorig seizoen als zesde in de Turkse competitie. Voor de competitiestart hoopt de club nog enkele nieuwe aanwinsten binnen te halen.

Praat Mee!