AC Milan-aanwinst wordt met de dood bedreigd

Alessio Romagnoli maakte afgelopen week de overstap van AS Roma naar AC Milan. De sportief directeur van zijn nieuwe club, Walter Sabatini, liet weten dat iedereen zich kon vinden in de deal. Dat blijkt niet helemaal waar te zijn. Supporters van AS Roma zijn niet blij met de keuze van de verdediger.

Enkele supporters van de club uit Rome gaan zelfs zo ver dat er doodsbedreigingen werden geuit. Op de woning van de ouders van Romagnoli stonden met graffiti hatelijke teksten op de muur geklad. Ook het feit dat de verdediger eerder al poseerde met een shirt van Roma-rivaal Lazio, helpt niet mee. ‘Romagnoli laziale, presto il tuo funerale’, viel er te lezen op de muur. Wat betekent: ‘Romagnoli, speler van Lazio, binnenkort krijg je je begrafenis.’

Op een andere plek staat ‘Romagoli als Zanardi’, wat slaat op Formule-1-coureur Alex Zanardi, die in 2001 na een crash zijn benen verloor. Ook op social media krijgt de twintigjarige speler, die met zijn transfersom van 25 miljoen euro de duurste verdediger van Milan sinds Alessandro Nesta is, continu bedreigingen toegestuurd.

 

Praat Mee!