Verbannen Chelsea-fysio krijgt kritiek: ‘Dat had ze niet op Facebook moeten zetten’

Eva Carneiro kreeg veel steun van het publiek nadat ze in de slotfase van de competitiewedstrijd tegen Swansea City (2-2) een uitbrander had gekregen van Chelsea-trainer José Mourinho. De fysiotherapeute van de Londenaren bedankte de voetbalsupporters via Facebook voor de vele steunbetuigingen, maar dat had ze beter niet kunnen doen. Althans, dat vindt Ralph Rogers, voormalig dokter van Chelsea.

Rogers reageert tegenover de BBC op de situatie rond Carneiro, die niet langer welkom is bij wedstrijden en trainingen van Chelsea. Hij noemt de Facebookpost van de 41-jarige teamarts ‘niet ethisch.’ ‘Je bent onderdeel van de staf. Je bent niet één van de sterren. Dit is bijna een klap in het gezicht van de trainer. Waarom zou ze op social media posten? Het is iets wat we, als een beroepsgroep, ethisch niet zouden moeten doen’, vertelt Rogers.

De Engelse dokter denkt dat het vertrouwen van Mourinho in Carneiro permanent beschadigd is.’De trainer moet de inschattingen van de medische staf kunnen vertrouwen. Wanneer dat vertrouwen er niet meer is, wat doe je dan? Het zal erg moeilijk worden’, aldus Rogers.

Praat Mee!