United-icoon heeft vertrouwen in Depay: ‘Zelfverzekerde jongen’

Bryan Robson heeft er vertrouwen in dat Memphis Depay gaat slagen bij Manchester United. De clubicoon van de Premier League-club gelooft niet dat zijn rugnummer 7, dat door velen legendes werd gedragen, extra druk legt op de schouders van de Oranje-international.

‘Memphis is volgens mij een zelfverzekerde jongen’, legt Robson uit op het digitale thuis van The Red Devils. Onder meer Eric Cantona, David Beckham, George Best en Cristiano Ronaldo droegen nummer zeven in Manchester. ‘Hij heeft veel kwaliteit en is razendsnel. Ik denk niet dat hij er problemen mee gaat krijgen, hij zit mentaal goed in elkaar volgens mij. Anders had hij dat shirt niet geaccepteerd. Dan had hij wel ‘nee’ gezegd en om een ander nummer gevraagd’, aldus Robson.

Bij het Nederlands elftal blonk Depay op het WK 2014 uit, en bij PSV draaide hij twee uitstekende laatste seizoenen. In Manchester moet hij zich echter nog bewijzen. Robson is overtuigd van een goede afloop. ‘Het is nog een jonge knul en het zal tijd kosten om volledig te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Maar in potentie heeft hij alles om het hier heel erg goed te gaan doen’, aldus de voormalig international van Engeland

Praat Mee!